Å trene skyting om vinteren er ikke enkelt – det er mye som må tenkes på og en del ting du kanskje ikke tenker over at du må huske på. Snø og annet vintervær fører med seg en del ulemper, selv om det kan være vakkert å se på. Vinteren bringer med seg kulde, snø og sludd, og det kan være vanskelig å kle seg etter slike forhold.Selv om du gjerne ønsker å fokusere på skytingen, må du ta noen forhåndsregler før du vasser ut i snøværet, ellers kan det bli vanskelig å gjøre det bra på skytebanen. Det er nemlig viktig å være fokusert.

Finn en arena eller skytterklubb

Spesielt om vinteren kan det være lurt å finne et avlukket område å skyte på. Når snøen har lagt seg for vinteren blir plutselig forholdene utendørs litt vanskeligere. Snø kan ofte gi en blindende effekt, og gjøre det vanskeligere å se målene sine. De fleste tror at snøen kan gi en bedre kontrast til blinkene, men slik er det ofte ikke. Sørg for å alltid ha sikkerhet som første prioritet, og finn deg heller en arena eller en klubb å skyte ved.Med tunge vinterklær som gir liten fleksibilitet kan skyting ofte bli litt vanskeligere. Selv om gode vinterklær hjelper til med å holde varmen, kan de ofte forverre skyteferdighetene dine. Ved å finne en innendørs arena å trekke inn i under den verste vinterkulden har du nå en back-up plan dersom minusgradene skulle svi altfor mye.

Riktige klær

Klær er det første og viktigste du må tenke på. Det er ikke bare til å hive på seg noe og håpe på det beste. Når du skal ut i kulda gjelder det å kle seg i flere lag. Du vil starte med et godt, varmt lag nær kroppen, gjerne ullundertøy, før du legger på med fleece eller andre varme plagg. Lag er supert ettersom det gjør det vanskeligere for vann å komme seg inn til huden din. Ytterst er det viktig at du velger en god jakke. Det finnes mange gode jakker og du må finne en som lever opp til dine behov. Du må tenke på hvor kaldt det er der du skal ferdes, og hvilket vær du kan møte på underveis. Bruk litt tid for å finne den perfekte jakken, så slipper du å angre senere.Det er ikke alltid like lett å kle seg på vinteren, men om du legger litt arbeid i å finne de riktige plaggene vil det spare deg mye tid senere. Det vil gjøre turen mye mer komfortabel, og du slipper unødvendig frysing som igjen kan påvirke konsentrasjonen og fokuset ditt. Å kle seg etter 3-lags prinsippet kombinert med gode vintersko vil gjøre skytetreningen til en mye bedre opplevelse.